Teenagere/unge

Psykoterapeut MPF Susan Halling Nonbo - Psykoterapi Aarhus og Risskov

Som teenagere/ung møder man også rigtig mange udfordringer hver eneste dag. Man går fra at være barn til at være voksen med alt det indebærer af forandringer og ansvar. 

Rigtig mange unge mennekser oplever, at det er et minefelt af udfordringer at være teenager/ung i dag. Der er, både fra de unge selv, men også fra omgivelserne, et hav af forventninger og krav, som kan være helt umulige at leve op til.

Den sammen erfaring har jeg fra min klinik og mødet med en masse unge mennesker, jeg har talt med. Der stilles krav fra skole, famlie, venner mm., om alt fra udseende, påklædning, fremtidsplaner, skoleopgaver og alt muligt midt imellem.

Mange unge oplever at være forkerte, ikke at passe ind, at føle sig ensomme og have svært ved at jongere krav og forventninger med en realistisk og meningsfuld måde at være i livet på.

På trods af tætte og tillidsfulde relationer til deres forældre, kan det være enormt meningsfuldt og udviklende at tale med et andet voksent menneske om alt det, man som teenager ikke har lyst til at involvere sine forældre i. 

Samtaler med teenagere er ofte, udover psykoterapi, også både coaching, rådgivning og psyko-edukation.