Psykoterapeut MPF Susan Halling Nonbo - Psykoterapi Aarhus og Risskov

Selvværd - Selvtillid  

Selvværd eller mangel på samme ligger mig meget på sinde. 

I denne verden, hvor det perfekte liv ofte efterstræbes, er det nemt ikke at føle sig god nok. 

Selvværd og selvtillid er to begreber, der ofte nævnes sammen. Men det er to ret forskellige begreber.  

Selvtillid handler om ydre kvaliteter. Det handler om det, du gør. Det handler om, hvordan du viser dig til verden f.eks. i form at påklædning, væremåde, præstationer mm.  

Selvværd handler om indre kvaliteter. Det handler om, hvordan du tænker om dig selv. Det handler om at have en grundlæggende tro på at være god nok lige præcis som du er. Det handler om ikke at bekymre sig om, hvad andre tænker om dig. Dårligt selvværd handler om ikke at føle sig god nok. Det handler om følelsen af at skulle præstere noget for at være god nok. 

En person, der udstråler masser af selvtillid kan sagtens samtidig være en person med dårligt selvværd. 

Har du en forestilling om, at du kun er god nok, hvis ALT du er, gør eller kan er perfekt? Så bliver det umuligt ikke at føle, du fejler. Selv om det også er, når vi fejler, at vi lærer en masse. Jeg kan hjælpe dig med at finde frem til dét, der er vigtigt for dig. Hjælpe dig til at finde dine værdier og leve efter dem. Du vil opleve en stor frihed i ikke at være bundet op i urealistiske forventninger om, hvordan du tror, du skal være for at være 'rigtig' og leve det 'rigtige' liv.